Σε έναν πρόσφατο διαγωνισμό χορού λιονταριών στην Γουανγκζού συμμετείχαν η ομάδα από την Περιοχή του Κόλπου Γκουανγκντόνγκ – Χονγκ Κονγκ – Μακάο και η ομάδα από την Johor της Μαλαισίας, που προσέλκυσε μεγάλη προσοχή. Ο χορός των λιονταριών στη Μαλαισία μοιράζεται τις ίδιες ρίζες με τον χορό των λιονταριών στο Γκουανγκντόνγκ, με μια βαθιά φιλία που συνεχίζεται για 25 χρόνια μεταξύ των δύο συγκροτημάτων χορού λιονταριών.
Ο πρόεδρος Teoh Boon Fooi του NamWah Kangkar Pulai Johor, τόνισε τον ρόλο του χορού λιονταριών στην υπέρβαση των εθνικών και θρησκευτικών συνόρων, το οποίο έχει γίνει μια εθνική παράδοση στην Μαλαισία. O πρόεδρος Zhao Weibin της Ένωσης Χορού Δράκων και Λιονταριών της Γκουανγκζού, θυμήθηκε τον διαγωνισμό του 1990 στη Μαλαισία, όπου οι Κινέζοι συμμετέχοντες συνάντησαν για πρώτη φορά μια σειρά από κοντάρια ύψους έως και 12 μέτρων που ήταν εντυπωσιακά.
Το 2007, ο χορός λιονταριών εξελίχθηκε σε προστατευόμενη πολιτιστική κληρονομιά στη Μαλαισία. Το 2015, υπήρχαν πάνω από 200 συγκροτήματα χορού δράκων και λιονταριών στην Johor. Το 2018, ο χορός δράκων και λιονταριών έγινε επίσημα εξωσχολική δραστηριότητα στα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια. Τόσο ο Zhao Weibin όσο και ο Teoh Boon Fooi ελπίζουν ότι η ανταλλαγή κουλτούρας χορού λιονταριών μεταξύ Κίνας και Μαλαισίας θα συνεχίσει να ανθίζει, ενισχύοντας τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και βοηθώντας αυτή την παράδοση να ξεπεράσει τα σύνορα και να τη μεταβιβάσει σε γενιές.(Πηγή:Yangcheng Evening News, Τζουτζέ Σεν)